pátek 17. března 2017

Zkáza planety

Daleko za polárním kruhem pod tlustou vrstvou ledovce, mnoha sty metry vody a hluboko pod mořským dnem stojí nejpřísněji střežená budova nejhlavnějšího velitelství, v níž sídlí šest nejhlavnějších velitelů nejhlavnějších armád, kteří ve skutečnosti v absolutním utajení vládnou světu.

Stačí, aby kdokoliv z nich pohnul prstem a celé lidstvo bude v jednom okamžiku vyhubeno. Sedí takhle kolem kulatého stolu s prsty připravenými na zkázonosném červeném čudlíku, nespouští oči jeden z druhého a užívají si ten opojný pocit moci v poslední, nekonečně napínavé chvíli před neodvratnou zkázou planety, jež nastane právě tehdy, až oni budou chtít a nikdy jindy.

Čas od času, pravda, přijde některému z nich na mysl, že by si raději zahrál například piškvorky a namísto vynikající a s láskou připravované domácí žemlovky jejich hospodyně paní Kurfürstové ochutnal sem tam také něco jiného. Jenže vážnost úkolu nedovolí mu polevit v soustředění a pohrdnout žemlovkou si netroufá, aby se nějak nedotkl citů té dobrosrdečné, pečující dámy.


Žádné komentáře:

Okomentovat